Minimlékárna v Srbech

 
     Původní myšlenka na využití objektu jídelny na středisku v Srbech pro účely potravinářské výroby vznikla v roce 2017. V průběhu roku 2018 byly upraveny prostory kuchyně tak, aby splňovaly veškeré normy pro potravinářskou výrobu a byla pořízena základní technologie pro faremní zpracování mléka. Jde zejména o 200 litrový pasterizační hrnec, nerezové stoly pro manipulaci, plnička obalů, zrající a chladící skříně.

     V dubnu 2019 se rozběhla výroba mléčných výrobků, konkrétně jogurtů a zákysů. Jogurt je vyrábně buď jako bílý o gramáži 450 g nebo s příchuťí o gramáži 250 g. V současnosti máme v portfoliu až 15 druhů příchuťí (jahoda, lesní ovoce, borůvka, citron, vanilka, kakao, káva, ananas, meruňka, broskev, marakuja, malina, kiwi, banán, pomeranč). Během týdne se vyrábí jogurty s různými výše uvedenými příchutěmi. Zákys je vyráběn v půllitrovém provedení. Základní surovinou našich výrobků je naše mléko z chovu dojnic holštýnského plemene z farmy v Srbech, jde o mléko s minimálním obsahem tuku 3,5% (v letních měsících procento tuku klesá k hodnotě 3,5%, v zimních naopak roste až k hranici 4%). Příchutě nám dodává společnost KETRIS, s. r. o. a společnost MILCOM a. s. .

     Naše výrobky můžete zakoupit v sídle společnosti v Meclově denně od 7.00 - 19.00 hod s polední pauzou od 12.30-13.00 hod a jsou rovněž k dostání v některých prodejnách v Domažlicích a v prodejně společnosti ZOD Mrákov v Mrákově.

     Do budoucna počítáme s výrobou měkkých sýrů a tvarohu.

 

PŘIJDTE OCHUTNAT NÁŠ ZÁKYS A JOGURT. NENÍ JOGURT JAKO JOGURT.